Yabancı dil bilmeden turistle sağlıklı iletişim kurulamaz!

Turizm 27.04.2023 - 09:25, Güncelleme: 27.04.2023 - 09:25
 

Yabancı dil bilmeden turistle sağlıklı iletişim kurulamaz!

Antalya turizminde turist-esnaf, turistle sağlıklı iletişim kuramıyor.
Antalya -  Side Turizm Etik Değerler Platformu Başkanı Ramazan Tecer, dünyaca ünlü turizm destinasyonu Manavgat-Side'de Turizm Haftası ile birlikte 2023 turizm sezonunun başladığını bildirdi. Tüm dünya turizminde olduğu gibi turizmde surdürülebilirlik bir sonraki yılın erken rezervasyonunu "müşteri memnuniyeti" olduğunu belirten Ramazan Tecer, "Aktif sezon başladı. Antalya turizminde turist-esnaf, turistle sağlıklı iletişim kuramıyor, En önemli sorun yabancı dil bilmeme eksikliği" dedi. Ramazan Tacer şöyle devam etti: "Yabancı dil bildiğini söyleyen esnaf, turistik pazarlarda sergi açan pazarcı esnafı, otellerde çalışan belboylar,maidler,garsonlar,otellerin halkla ilişkiler sorumluları,resepsiyonist,turizm şoförleri tarzanca Almanca, İngilizce,Rusça ve Felemenkçe konuşarak turistle sağlıklı iletişim kurduğuna inanıyor. Adam beş yıldızlı otel dikmiş ama; oteline gelen misafirine İngilizce ve Almanca konuşacak yabancı dili yok. İspanya, Yunanistan'da İtalya Ve Fransa her otel sahibi ve işletmecisinin en az 3 yabancı dil biliyor.  Dil bilmeden turizm yapılmaz. Tarzanca yabancı dil ile turizm yapılmaz; olsa olsa turiste rezil olunur. Hollanda da doğdum büyüdüm iyi derecede İngilizce, Almanca ve Felemenkçe bilmeme rağmen Çince, Rusça ve Fransızca kurslarına gittim. 30 yıldirda turizm sektöründeyim. Biz Türklerin hiç sevmediğim sözü; göç yolda düzelir. Turizmde böyle bir söz kabul edilemez. Turizm sektöründe  göç yolda düzelir mantığı ile hareket edilirse yolda kalınır." diye konuştu.  
Antalya turizminde turist-esnaf, turistle sağlıklı iletişim kuramıyor.

Antalya -  Side Turizm Etik Değerler Platformu Başkanı Ramazan Tecer, dünyaca ünlü turizm destinasyonu Manavgat-Side'de Turizm Haftası ile birlikte 2023 turizm sezonunun başladığını bildirdi.
Tüm dünya turizminde olduğu gibi turizmde surdürülebilirlik bir sonraki yılın erken rezervasyonunu "müşteri memnuniyeti" olduğunu belirten Ramazan Tecer, "Aktif sezon başladı. Antalya turizminde turist-esnaf, turistle sağlıklı iletişim kuramıyor, En önemli sorun yabancı dil bilmeme eksikliği" dedi.

Ramazan Tacer şöyle devam etti: "Yabancı dil bildiğini söyleyen esnaf, turistik pazarlarda sergi açan pazarcı esnafı, otellerde çalışan belboylar,maidler,garsonlar,otellerin halkla ilişkiler sorumluları,resepsiyonist,turizm şoförleri tarzanca Almanca, İngilizce,Rusça ve Felemenkçe konuşarak turistle sağlıklı iletişim kurduğuna inanıyor. Adam beş yıldızlı otel dikmiş ama; oteline gelen misafirine İngilizce ve Almanca konuşacak yabancı dili yok. İspanya, Yunanistan'da İtalya Ve Fransa her otel sahibi ve işletmecisinin en az 3 yabancı dil biliyor.  Dil bilmeden turizm yapılmaz. Tarzanca yabancı dil ile turizm yapılmaz; olsa olsa turiste rezil olunur. Hollanda da doğdum büyüdüm iyi derecede İngilizce, Almanca ve Felemenkçe bilmeme rağmen Çince, Rusça ve Fransızca kurslarına gittim. 30 yıldirda turizm sektöründeyim. Biz Türklerin hiç sevmediğim sözü; göç yolda düzelir. Turizmde böyle bir söz kabul edilemez. Turizm sektöründe  göç yolda düzelir mantığı ile hareket edilirse yolda kalınır." diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.