Sigaraya yeni yılın ilk zammı geldi

Ekonomi 02.01.2024 - 12:00, Güncelleme: 02.01.2024 - 12:00
 

Sigaraya yeni yılın ilk zammı geldi

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, bugün itibarıyla JTİ grubuna ait sigaralara zam geldiğini açıkladı.
2023 yılında sigara fiyatlarında 23 TL'lik bir artış yaşandıktan sonra 2024 yılının ilk günlerinde de fiyat artışları devam etti.Buna göre Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, JTİ gurubuna ait sigaralara 1 TL ile 3 TL arasında zam geldiğini açıkladı.TBYD Başkanı Dündar konu ile ilgili açıklamasında zam geçişlerinin devam edebileceğini de belirterek, JTİ grubunda 2 Ocak tarihinden itibaren geçerli olacak zamlı fiyat listesini paylaştı. Sigaranın başlıca zararları nelerdir? Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre küresel çapta yaklaşık 1,2 milyar kişinin sigara kullandığı tahmin edilirken; sigara içen kişiler, kendilerine zarar verdikleri gibi çevrelerinde bulunan kişilerede zarar vermektedir. Bu duruma ise pasif içicilik denilmektedir. Peki sigaranın başlıca zararları nelerdir?Öncelikle sigaranın en büyük zararını %10-15 kilo eksikliği ve zeka geriliği ile anne karnındaki bebekler görmektedir.Tütün içinde bulunan Karbonmonoksit, Nikotin, Katran gibi zararlı maddeler, akciğer kanseri başta olmak üzere solunum sistemi hastalıklarından olan bronşit ve amfizeme gibi hastalıklara neden olmaktadır.Sigarada bulunan Karbonmonoksitin kandaki oksijeni yok etmesiyle damarlarda kolestrol depolanmakta ve bunun neticesinde kalp krizi riski artmaktadır.Sigara içmek ayrıca yemek borusu ile midede ülser ve kanama riskini artırmakta, pankreas kanseri riskini de kuvvetlendirmektedir.Ayrıca, sigara içen erkeklerin içmeyenlere oranla ellerinde ve parmaklarında daha sık sararmalar görülmektedir.
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, bugün itibarıyla JTİ grubuna ait sigaralara zam geldiğini açıkladı.

2023 yılında sigara fiyatlarında 23 TL'lik bir artış yaşandıktan sonra 2024 yılının ilk günlerinde de fiyat artışları devam etti.Buna göre Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, JTİ gurubuna ait sigaralara 1 TL ile 3 TL arasında zam geldiğini açıkladı.TBYD Başkanı Dündar konu ile ilgili açıklamasında zam geçişlerinin devam edebileceğini de belirterek, JTİ grubunda 2 Ocak tarihinden itibaren geçerli olacak zamlı fiyat listesini paylaştı.

Sigaranın başlıca zararları nelerdir?

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre küresel çapta yaklaşık 1,2 milyar kişinin sigara kullandığı tahmin edilirken; sigara içen kişiler, kendilerine zarar verdikleri gibi çevrelerinde bulunan kişilerede zarar vermektedir. Bu duruma ise pasif içicilik denilmektedir. Peki sigaranın başlıca zararları nelerdir?Öncelikle sigaranın en büyük zararını %10-15 kilo eksikliği ve zeka geriliği ile anne karnındaki bebekler görmektedir.Tütün içinde bulunan Karbonmonoksit, Nikotin, Katran gibi zararlı maddeler, akciğer kanseri başta olmak üzere solunum sistemi hastalıklarından olan bronşit ve amfizeme gibi hastalıklara neden olmaktadır.Sigarada bulunan Karbonmonoksitin kandaki oksijeni yok etmesiyle damarlarda kolestrol depolanmakta ve bunun neticesinde kalp krizi riski artmaktadır.Sigara içmek ayrıca yemek borusu ile midede ülser ve kanama riskini artırmakta, pankreas kanseri riskini de kuvvetlendirmektedir.Ayrıca, sigara içen erkeklerin içmeyenlere oranla ellerinde ve parmaklarında daha sık sararmalar görülmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.