Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Manchester City

Spor 11.06.2023 - 00:08, Güncelleme: 11.06.2023 - 00:08
 

Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Manchester City

İstanbul’da Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi Finalinde İtalya’nın Inter takımını 1-0 mağlup eden İngiltere’den Manchester City şampiyonluğa ulaştı.
İnter’den milli oyuncumuz Hakan Çalhanoğlu ile Türk asıllı İlkay Gündoğan’ı karşı karşıya getiren maçta gülen Manchester City’nin kaptanı oldu.Polonyalı hakem Szymon Marciniak’in yönettiği maçın ilk yarısı golsüz geçilirken, müsabakanın ikinci yarısında heyecan ve tempo arttı. Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City, 68. dakikada Rodri’nin golüyle galibiyete ulaşarak, ikinci finalinde mutlu sona ulaştı ve tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi Kupasını kaldırdı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan da izledi UEFA Şampiyonlar Ligi final maçını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da izledi. Siyaset, spor ve iş dünyasından birçok ismin izlediği müsabakayı BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Macaristan Başbakanı Victor Orban, Slovenya Başbakanı Robert Golob, Ürdün Başbakanı Bişer Al-Hasavneh, Libya Başbakanı Abdülhamid Dibeybe, Karadağ Başbakanı Dritan Abazovic ve İtalya Meclis Başkanı Ignazio la Russa, FIFA Başkanı Gianni Infantino, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, Inter Kulübü Başkanı Steven Zhang, Manchester City Kulübünün sahibi Şeyh Mansur, Paris Saint-Germain Kulübü Başkanı Nasser Al-Khelaifi, Süper Lig ve 1. Lig Kulüp Başkanları da takip etti.  Platforma kupayı Hamit Altıntop Yerleştirdi Yenikapı'daki festival alanında sergilenen UEFA Şampiyonlar Ligi kupası, öğle saatlerinde maçın oynanacağı Atatürk Olimpiyat Stadı'na getirildi. Maç öncesi gerçekleştirilen seremonide, UEFA Şampiyonlar Ligi elçisi olan TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, Şampiyonlar Ligi kupasını platforma yerleştirdi. Hakan ve İlkay'a sevgi gösterisi UEFA Şampiyonlar Ligi finaline İngiliz ve İtalyan taraftarlar kadar Türk futbolseverler de büyük ilgi gösterdi. Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor formasını giymiş çok sayıda taraftar, Inter'de forma giyen milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu ile Manchester City'nin takım kaptanı İlkay Gündoğan'ı tribüne çağırarak sevgi gösterisinde bulundu.Atatürk Olimpiyat Stadyumu’ndaki finali 72 bin taraftar takip etti. Karşılaşma öncesinde ve sırasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nın yanı sıra taraftarların yoğunlaştığı bölgelerde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Stat ve çevresi, havalimanları, toplu taşıma istasyonları ile taraftarların olacağı meydanlar ve kaldıkları otellerin bulunduğu alanlarda 15 bin 850 polis görevlendirildi. Asayiş önlemleri kapsamında, stadın çevresi de emniyet kameralarıyla izlendi. Kaynak:(www.tff.org)
İstanbul’da Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi Finalinde İtalya’nın Inter takımını 1-0 mağlup eden İngiltere’den Manchester City şampiyonluğa ulaştı.

İnter’den milli oyuncumuz Hakan Çalhanoğlu ile Türk asıllı İlkay Gündoğan’ı karşı karşıya getiren maçta gülen Manchester City’nin kaptanı oldu.Polonyalı hakem Szymon Marciniak’in yönettiği maçın ilk yarısı golsüz geçilirken, müsabakanın ikinci yarısında heyecan ve tempo arttı. Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City, 68. dakikada Rodri’nin golüyle galibiyete ulaşarak, ikinci finalinde mutlu sona ulaştı ve tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi Kupasını kaldırdı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da izledi

UEFA Şampiyonlar Ligi final maçını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da izledi. Siyaset, spor ve iş dünyasından birçok ismin izlediği müsabakayı BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Macaristan Başbakanı Victor Orban, Slovenya Başbakanı Robert Golob, Ürdün Başbakanı Bişer Al-Hasavneh, Libya Başbakanı Abdülhamid Dibeybe, Karadağ Başbakanı Dritan Abazovic ve İtalya Meclis Başkanı Ignazio la Russa, FIFA Başkanı Gianni Infantino, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, Inter Kulübü Başkanı Steven Zhang, Manchester City Kulübünün sahibi Şeyh Mansur, Paris Saint-Germain Kulübü Başkanı Nasser Al-Khelaifi, Süper Lig ve 1. Lig Kulüp Başkanları da takip etti. 

Platforma kupayı Hamit Altıntop Yerleştirdi

Yenikapı'daki festival alanında sergilenen UEFA Şampiyonlar Ligi kupası, öğle saatlerinde maçın oynanacağı Atatürk Olimpiyat Stadı'na getirildi. Maç öncesi gerçekleştirilen seremonide, UEFA Şampiyonlar Ligi elçisi olan TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, Şampiyonlar Ligi kupasını platforma yerleştirdi.

Hakan ve İlkay'a sevgi gösterisi

UEFA Şampiyonlar Ligi finaline İngiliz ve İtalyan taraftarlar kadar Türk futbolseverler de büyük ilgi gösterdi. Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor formasını giymiş çok sayıda taraftar, Inter'de forma giyen milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu ile Manchester City'nin takım kaptanı İlkay Gündoğan'ı tribüne çağırarak sevgi gösterisinde bulundu.Atatürk Olimpiyat Stadyumu’ndaki finali 72 bin taraftar takip etti. Karşılaşma öncesinde ve sırasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nın yanı sıra taraftarların yoğunlaştığı bölgelerde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Stat ve çevresi, havalimanları, toplu taşıma istasyonları ile taraftarların olacağı meydanlar ve kaldıkları otellerin bulunduğu alanlarda 15 bin 850 polis görevlendirildi. Asayiş önlemleri kapsamında, stadın çevresi de emniyet kameralarıyla izlendi.

Kaynak:(www.tff.org)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.