Memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu

Ekonomi 03.01.2024 - 12:15, Güncelleme: 03.01.2024 - 12:15
 

Memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu

TÜİK tarafından açıklanan aralık ayı enflasyon rakamlarının ardından memur ve emeklilerin alacağı enflasyon farkı netleşti. Bu oranlara refah payının eklenmesi bekleniyor.
Memur ve emeklileri yakından ilgilendiren enflasyon rakamları açıklandı.Bu kapsamda TÜİK verilerine göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 37,57 zamma hak kazandı.Aylık yüzde 2,98 enflasyon ile birlikte memur ve memur emeklilerinin alacağı enflasyon farkı dahil artış ise yüzde 49,25 oldu. Memur ve emekli maaş zammı nasıl hesaplanıyor? SSK, Bağ-Kur emekli zammı ocak ve temmuz dönemi olmak üzere senede 2 kez belirleniyor. 6 aylık enflasyon oranı doğrudan emekliye zam oranı olurken son dönemde buna ilave edilen refah payı da dikkat çekiyor.Memurlar ve memur emeklisi de tıpkı SSK, Bağ-Kur emeklisi de gibi senede 2 kez zam alıyor. Tüm memurlar enflasyon farkına ek olarak toplu sözleşme ile zam alıyor. Enflasyon farkı burada, önceki dönemde uygulanan toplu sözleşme zammının üzerindeki 6 aylık farkı gösteriyor. 6 aylık enflasyon farkı yeni dönemde uygulanacak toplu sözleşme zammı ile hesaplanarak nihai memur zam oranı elde ediliyor. Ocak 2024 için toplu sözleşme zammı ise yüzde 15 olarak belirlenmişti. Kaynak:(www.tuik.gov.tr)
TÜİK tarafından açıklanan aralık ayı enflasyon rakamlarının ardından memur ve emeklilerin alacağı enflasyon farkı netleşti. Bu oranlara refah payının eklenmesi bekleniyor.

Memur ve emeklileri yakından ilgilendiren enflasyon rakamları açıklandı.Bu kapsamda TÜİK verilerine göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 37,57 zamma hak kazandı.Aylık yüzde 2,98 enflasyon ile birlikte memur ve memur emeklilerinin alacağı enflasyon farkı dahil artış ise yüzde 49,25 oldu.

Memur ve emekli maaş zammı nasıl hesaplanıyor?

SSK, Bağ-Kur emekli zammı ocak ve temmuz dönemi olmak üzere senede 2 kez belirleniyor. 6 aylık enflasyon oranı doğrudan emekliye zam oranı olurken son dönemde buna ilave edilen refah payı da dikkat çekiyor.Memurlar ve memur emeklisi de tıpkı SSK, Bağ-Kur emeklisi de gibi senede 2 kez zam alıyor. Tüm memurlar enflasyon farkına ek olarak toplu sözleşme ile zam alıyor. Enflasyon farkı burada, önceki dönemde uygulanan toplu sözleşme zammının üzerindeki 6 aylık farkı gösteriyor. 6 aylık enflasyon farkı yeni dönemde uygulanacak toplu sözleşme zammı ile hesaplanarak nihai memur zam oranı elde ediliyor. Ocak 2024 için toplu sözleşme zammı ise yüzde 15 olarak belirlenmişti.

Kaynak:(www.tuik.gov.tr)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.