Malta’yı dünyaya Türkler açıyor

Turizm 27.04.2023 - 09:12, Güncelleme: 27.04.2023 - 09:21
 

Malta’yı dünyaya Türkler açıyor

Global Yatırım Holding ve Yılport’un liman işlettiği Malta’da bir yeni terminal ihalesi daha onaylandı.
İSTANBUL- Global Yatırım Holding ve Yılport’un liman işlettiği Malta’da bir yeni terminal ihalesi daha onaylandı. Yapılan ihalede Türk şirketi Excel Sis Enerji’nin öncülük ettiği konsorsiyum 55.4 milyon euroluk teklifiyle kazandığı projede terminal, iskele ve bakım hizmetleri işini üstlendi. Dünya'dan başarılı gazeteci Kerim Ülker'in haberi şöyle: Hem turizm hem de sanayiye yönelik liman işletmeciliği konusunda Türk şirketleri son 10 yıla damga vuran adımlar attı. Latin Amerika’dan İskandinavya’ya kadar dünyanın değişik coğrafyalarında Türk şirketleri birbiri ardına liman ihalelerine katılıyor, birçok bölgesel üssün ticaretine de el atıyor. Yıldırım Holding, Doğuş Grubu, Koç Holding, Global Ports, Albayrak Grubu gibi öncü şirketlerin attığı bu adım özellikle Akdeniz’i adeta Türk Gölü haline getirdi. Fransa, İspanya, Hırvatistan, Yunanistan, Karadağ gibi ülkelerde kendini gösteren Türk şirketlerinin en güçlü olduğu Akdeniz ülkelerinden biri de Malta oldu. SÜRDÜRÜLEBILIRLIĞE KATKI ÇALıŞMALARI DA ÖDÜL GETIRDI Küresel seyahat ve turizmde mükemmelliği kutlamak için 1994 yılında başlatılan World Travel Awards’ın kardeş etkinliği olma özelliğe sahip World Cruise Awards’ta “Dünyanın En İyi Sürdürülebilir Kruvaziyer Limanı” ödülünün kazananı ise Global Ports Holding’e ait Valletta Kruvaziyer Limanı oldu. Malta Ulaştırma, Altyapı ve Sermaye Projeleri ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan 37 milyon euro yatırım ile Malta’dan Akdeniz’e açılan kapı olma özelliğine sahip Valletta Kruvaziyer Limanı, 2023’te kıyı güç bağlantısı ile gemilerin enerji ihtiyaçlarına alternatif sunuyor Global Yatırım Holding’in (GYH) bağlı kuruluşu ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding, 2022 yılında Akdeniz Turizm Vakfı tarafından ödüllendirilmişti. Vakfın düzenlediği Malta Zirvesi kapsamında dağıtılan ödüllerde Global Ports Holding COO'su Stephen Xuereb Turizm Sürdürülebilirlik Ödülü’nü şirket ve kendisi adına aldı.    
Global Yatırım Holding ve Yılport’un liman işlettiği Malta’da bir yeni terminal ihalesi daha onaylandı.

İSTANBUL- Global Yatırım Holding ve Yılport’un liman işlettiği Malta’da bir yeni terminal ihalesi daha onaylandı. Yapılan ihalede Türk şirketi Excel Sis Enerji’nin öncülük ettiği konsorsiyum 55.4 milyon euroluk teklifiyle kazandığı projede terminal, iskele ve bakım hizmetleri işini üstlendi.

Dünya'dan başarılı gazeteci Kerim Ülker'in haberi şöyle: Hem turizm hem de sanayiye yönelik liman işletmeciliği konusunda Türk şirketleri son 10 yıla damga vuran adımlar attı. Latin Amerika’dan İskandinavya’ya kadar dünyanın değişik coğrafyalarında Türk şirketleri birbiri ardına liman ihalelerine katılıyor, birçok bölgesel üssün ticaretine de el atıyor.

Yıldırım Holding, Doğuş Grubu, Koç Holding, Global Ports, Albayrak Grubu gibi öncü şirketlerin attığı bu adım özellikle Akdeniz’i adeta Türk Gölü haline getirdi. Fransa, İspanya, Hırvatistan, Yunanistan, Karadağ gibi ülkelerde kendini gösteren Türk şirketlerinin en güçlü olduğu Akdeniz ülkelerinden biri de Malta oldu.

SÜRDÜRÜLEBILIRLIĞE KATKI ÇALıŞMALARI DA ÖDÜL GETIRDI
Küresel seyahat ve turizmde mükemmelliği kutlamak için 1994 yılında başlatılan World Travel Awards’ın kardeş etkinliği olma özelliğe sahip World Cruise Awards’ta “Dünyanın En İyi Sürdürülebilir Kruvaziyer Limanı” ödülünün kazananı ise Global Ports Holding’e ait Valletta Kruvaziyer Limanı oldu. Malta Ulaştırma, Altyapı ve Sermaye Projeleri ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan 37 milyon euro yatırım ile Malta’dan Akdeniz’e açılan kapı olma özelliğine sahip Valletta Kruvaziyer Limanı, 2023’te kıyı güç bağlantısı ile gemilerin enerji ihtiyaçlarına alternatif sunuyor
Global Yatırım Holding’in (GYH) bağlı kuruluşu ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding, 2022 yılında Akdeniz Turizm Vakfı tarafından ödüllendirilmişti. Vakfın düzenlediği Malta Zirvesi kapsamında dağıtılan ödüllerde Global Ports Holding COO'su Stephen Xuereb Turizm Sürdürülebilirlik Ödülü’nü şirket ve kendisi adına aldı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.