Eminpaşa İmam Hatip Ortaokulu'ndan Filistin’e Destek Kermesi

Yerel 09.11.2023 - 15:55, Güncelleme: 12.11.2023 - 13:27
 

Eminpaşa İmam Hatip Ortaokulu'ndan Filistin’e Destek Kermesi

Van’ın Edremit İlçesindeki Eminpaşa İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, Filistin'e destek amacıyla düzenledikleri kermeste elde ettikleri geliri Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) aracılığıyla Gazze'ye ulaştıracak.
Haber-Fotoğraf: Hüseyin Geylani Akdaş Eminpaşa İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ömer Faruk Öztükçü’nün organize ettiği öğretmen ve öğrencilerin de katkı sağladığı Filistin’e destek kermesi düzenlendi.  Okul bahçesinde düzenlenen kermeste satışa sunulan ürünlerden elde edilecek gelirler Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) aracılığıyla Gazze'ye ulaştırılacak. Öğretmen ve öğrencilerin evlerinde yaptıkları yiyecek ve içeceklerin yanı sıra minik yüreklerin Filistin halkına hitaben yazdıkları dua pusulaları için de bir ‘dua ağacı’ oluşturuldu.  Kermes de ayrıca İsrail katliamı sonrası Gazze’de çekilen fotoğraf sergisi ile İsrail ürünlerinin isimlerinin yer aldığı ‘boykot’ broşürleri de öğrenciler tarafından dağıtıldı.  Düzenlenen kermes ve etkinlikle ilgili konuşan Okul Müdürü Ömer Faruk Öztürkçü, yaklaşık 1 aydır tüm dünyanın gözleri önünde katil İsrail hükümetinin Gazze halkına yönelik baskı ve şiddeti hastane, cami, sığınma kamplarını bombalayarak devam ettiğine dikkat çekti. Türk halkı olarak sadece dua ve İsrail ürünlerine boykot dışında hiç bir şey yapamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Öztürkçü,”Zalim Nemrud’un Hz. İbrahim Aleyhisselamı ateşe atarken su taşıyan karınca misali ‘Bizlerde Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu hissettirmek, toplumda ve öğrencilerimiz arasında bir farkındalık oluşturmak amacıyla mini bir kermes ve etkinlik düzenledik. Okulumuzda görev yapan öğretmen ve öğrencilerimizin kermese katkıları bizleri son derece mutlu etti. Yüce Allah’tan tek dileğimiz katil İsrail devleti ve destekçilerinin bozguna uğramaları ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne kavuşmasıdır” dedi.   Kermese, Okul Müdürü Ömer Faruk Öztürkçü, Müdür Yardımcısı Faruk Çiçekdenk, Türkiye Gençlik Vakfı  (TÜGVA) Van İl Temsilcisi  Mehmet İsa Deniz, TÜGVA İpekyolu İlçe Temsilcisi Nevzat Demir ve teşkilat üyeleri ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.  
Van’ın Edremit İlçesindeki Eminpaşa İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, Filistin'e destek amacıyla düzenledikleri kermeste elde ettikleri geliri Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) aracılığıyla Gazze'ye ulaştıracak.

Haber-Fotoğraf: Hüseyin Geylani Akdaş

Eminpaşa İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ömer Faruk Öztükçü’nün organize ettiği öğretmen ve öğrencilerin de katkı sağladığı Filistin’e destek kermesi düzenlendi.  Okul bahçesinde düzenlenen kermeste satışa sunulan ürünlerden elde edilecek gelirler Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) aracılığıyla Gazze'ye ulaştırılacak. Öğretmen ve öğrencilerin evlerinde yaptıkları yiyecek ve içeceklerin yanı sıra minik yüreklerin Filistin halkına hitaben yazdıkları dua pusulaları için de bir ‘dua ağacı’ oluşturuldu.  Kermes de ayrıca İsrail katliamı sonrası Gazze’de çekilen fotoğraf sergisi ile İsrail ürünlerinin isimlerinin yer aldığı ‘boykot’ broşürleri de öğrenciler tarafından dağıtıldı. 

Düzenlenen kermes ve etkinlikle ilgili konuşan Okul Müdürü Ömer Faruk Öztürkçü, yaklaşık 1 aydır tüm dünyanın gözleri önünde katil İsrail hükümetinin Gazze halkına yönelik baskı ve şiddeti hastane, cami, sığınma kamplarını bombalayarak devam ettiğine dikkat çekti. Türk halkı olarak sadece dua ve İsrail ürünlerine boykot dışında hiç bir şey yapamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Öztürkçü,”Zalim Nemrud’un Hz. İbrahim Aleyhisselamı ateşe atarken su taşıyan karınca misali ‘Bizlerde Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu hissettirmek, toplumda ve öğrencilerimiz arasında bir farkındalık oluşturmak amacıyla mini bir kermes ve etkinlik düzenledik. Okulumuzda görev yapan öğretmen ve öğrencilerimizin kermese katkıları bizleri son derece mutlu etti. Yüce Allah’tan tek dileğimiz katil İsrail devleti ve destekçilerinin bozguna uğramaları ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne kavuşmasıdır” dedi.  

Kermese, Okul Müdürü Ömer Faruk Öztürkçü, Müdür Yardımcısı Faruk Çiçekdenk, Türkiye Gençlik Vakfı  (TÜGVA) Van İl Temsilcisi  Mehmet İsa Deniz, TÜGVA İpekyolu İlçe Temsilcisi Nevzat Demir ve teşkilat üyeleri ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.