CEMR Siyasi Komite Toplantısı Tiflis’te gerçekleştirildi

Dünya 12.06.2023 - 17:50, Güncelleme: 12.06.2023 - 17:50
 

CEMR Siyasi Komite Toplantısı Tiflis’te gerçekleştirildi

Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) Siyasi Komite toplantısı Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te gerçekleştirildi.
Toplantıya Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Şanlıurfa Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, Ankara Keçiören Meclis Üyesi Cemal Baş, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kazan ve Türkiye Belediyeler Birliği uzmanlarından oluşan bir heyet katıldı. Toplantının ilk gününde CEMR’ın siyasi işleri, CEMR Başkanı ve Genel Sekreterinin öncelikleri ve bir önceki yılın finansal hesaplarının onaylanması konuları gündemde yer aldı. Bu başlıkların yanı sıra tematik bir tartışma konusu olan “Çoklu Krizler Çağında Şehirden Şehre/Bölgeden Bölgeye İşbirliği” hususuna gündemde yer verildi. Toplantı bitiminde heyet, Gürcistan Yerel Yönetimler Ulusal Birliği (NALAG) ve Tiflis Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona katıldı. Toplantının ikinci gününde CEMR’ın 2023 çalışma programı; döngüsel ekonomiye, uyum politikasına ve elektrik piyasasına ilişkin hazırlanmış olan tutum belgeleri görüşüldü. Sonrasında Ukrayna ve uluslararası ilişkiler hakkında üyeler bilgilendirildi, PLATFORMA faaliyetleri sunuldu ve 2023 faaliyet takvimi hakkında istişare edildi.Bir sonraki Siyasi Komite toplantısının Kasım ayında Prag’da gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Kaynak:(www.tbb.gov.tr)
Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) Siyasi Komite toplantısı Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te gerçekleştirildi.

Toplantıya Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Şanlıurfa Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, Ankara Keçiören Meclis Üyesi Cemal Baş, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kazan ve Türkiye Belediyeler Birliği uzmanlarından oluşan bir heyet katıldı.

Toplantının ilk gününde CEMR’ın siyasi işleri, CEMR Başkanı ve Genel Sekreterinin öncelikleri ve bir önceki yılın finansal hesaplarının onaylanması konuları gündemde yer aldı. Bu başlıkların yanı sıra tematik bir tartışma konusu olan “Çoklu Krizler Çağında Şehirden Şehre/Bölgeden Bölgeye İşbirliği” hususuna gündemde yer verildi. Toplantı bitiminde heyet, Gürcistan Yerel Yönetimler Ulusal Birliği (NALAG) ve Tiflis Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona katıldı.

Toplantının ikinci gününde CEMR’ın 2023 çalışma programı; döngüsel ekonomiye, uyum politikasına ve elektrik piyasasına ilişkin hazırlanmış olan tutum belgeleri görüşüldü. Sonrasında Ukrayna ve uluslararası ilişkiler hakkında üyeler bilgilendirildi, PLATFORMA faaliyetleri sunuldu ve 2023 faaliyet takvimi hakkında istişare edildi.Bir sonraki Siyasi Komite toplantısının Kasım ayında Prag’da gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Kaynak:(www.tbb.gov.tr)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.