Bakü, Tripadvisor Dünya Popüler Destinasyonlar Listesinde!

Turizm 27.04.2023 - 10:51, Güncelleme: 27.04.2023 - 10:51
 

Bakü, Tripadvisor Dünya Popüler Destinasyonlar Listesinde!

Dünyanın en büyük seyahat platformu olan Tripadvisor, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'yü dünya seyahat destinasyonları listesine dâhil etti.
BAKÜ - Dünyanın en büyük seyahat platformu olan Tripadvisor, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'yü dünya seyahat destinasyonları listesine dâhil etti. 2022 yılı boyunca site kullanıcılarının aramaları ve ilgi alanlarına göre derlenen listede dünya genelinde 25 farklı ülkenin şehirleri arasında son yıllarda turistlerin gözde adresi Azerbaycan’da 8. Sırada yer aldı. Dünyanın en büyük seyahat platformu olan Tripadvisor, her ay 463 milyon gezgine hayatlarının en iyi seyahatini geçirmeleri için yardımcı oluyor.  Dünyanın dört bir yanındaki gezginler, Tripadvisor sitesini ve uygulamasını kullanarak 8,6 milyon konaklama yeri, restoran, deneyim, hava yolu şirketi ve gemi seyahati hakkında 859 milyonu aşkın yoruma ve görüşe göz atıyor. Son yıllarda turizm sektöründe attığı adımlar ile son dönemlerde turistlerin büyük ilgi odağı göstermeye başladığı Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de bu yıl Tripadvisor dünya popüler destinasyonlar listesinde yerini aldı. Florida, Meksika, Endonezya, LasVegas, Bora Bora, Londra, Maldivler, İtalya, Sinpapur, Yunanistan, Jamaika, Paris gibi popüler destinasyonlar yer aldığı listede Azerbaycan 8. sırada yer alıyor. Son dönemde turizme yaptığı yatırımlarıyla da dikkatleri çeken Azerbaycan’da birinci sınıf oteller, restoranlar ve alışveriş merkezlerinde turistler konforlu bir tatil deneyimi yaşayabiliyor. Tarihten Bugüne Uzanan Turistik Bir Rota: Azerbaycan Tarihi zenginliği, göz alıcı mimarisi, çevresindeki doğal zenginlikleri ve doyurucu mutfağıyla büyüleyici bir şehir olan Azerbaycan’daUNESCO listesindeki Bakü Eski Kentini gezebilir, Azerbaycan Halı Müzesi, Azerbaycan Ulusal Güzel Sanatlar Merkezi, Azerbaycan Edebiyatı Müzesi, Devlet Bayrağı Meydanı ve Bibi Heybet Camii gibi turistik alanlarda da keşifler yapabilirsiniz. Geleneksel Yemeklerin Lezzete Dönüştüğü Duraklar Eğlence noktalarından, alışveriş caddelerine daha birçok imkâna sahip Bakü’de Azerbaycan yemeklerini denemekte yapılacak en önemli şeyler arasında. Ispanaklı yoğurt çorbası dovga, nar ve kestane ile pişirilen kuzu yahnisi Nar Qovurma, soğan, kuru üzüm ve ceviz ile doldurulmuş balık Lavangi, Hıngel mantısı, gence baklavası, lüle kebabı gibi spesiyalleri de denemeniz gerekenler arasında.  Bakü, Spor Etkinliklerinin de Son Yıllarda Gözde Adresi Bakü sadece sahip olduğu güzellikleriyle değil ev sahipliği yaptığı spor etkinlikleriyle de oldukça ilgi görüyor. 2015 yılında Avrupa Oyunlarına ev sahipliği yapan Bakü, Nisan ayı sonunda da Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapıyor. Uluslararası bu etkinliklerde de spor sevenler için çeşitli kültür ve eğlence imkânları sunuluyor.      
Dünyanın en büyük seyahat platformu olan Tripadvisor, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'yü dünya seyahat destinasyonları listesine dâhil etti.

BAKÜ - Dünyanın en büyük seyahat platformu olan Tripadvisor, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'yü dünya seyahat destinasyonları listesine dâhil etti.

2022 yılı boyunca site kullanıcılarının aramaları ve ilgi alanlarına göre derlenen listede dünya genelinde 25 farklı ülkenin şehirleri arasında son yıllarda turistlerin gözde adresi Azerbaycan’da 8. Sırada yer aldı. Dünyanın en büyük seyahat platformu olan Tripadvisor, her ay 463 milyon gezgine hayatlarının en iyi seyahatini geçirmeleri için yardımcı oluyor.  Dünyanın dört bir yanındaki gezginler, Tripadvisor sitesini ve uygulamasını kullanarak 8,6 milyon konaklama yeri, restoran, deneyim, hava yolu şirketi ve gemi seyahati hakkında 859 milyonu aşkın yoruma ve görüşe göz atıyor. Son yıllarda turizm sektöründe attığı adımlar ile son dönemlerde turistlerin büyük ilgi odağı göstermeye başladığı Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de bu yıl Tripadvisor dünya popüler destinasyonlar listesinde yerini aldı.

Florida, Meksika, Endonezya, LasVegas, Bora Bora, Londra, Maldivler, İtalya, Sinpapur, Yunanistan, Jamaika, Paris gibi popüler destinasyonlar yer aldığı listede Azerbaycan 8. sırada yer alıyor. Son dönemde turizme yaptığı yatırımlarıyla da dikkatleri çeken Azerbaycan’da birinci sınıf oteller, restoranlar ve alışveriş merkezlerinde turistler konforlu bir tatil deneyimi yaşayabiliyor.

Tarihten Bugüne Uzanan Turistik Bir Rota: Azerbaycan

Tarihi zenginliği, göz alıcı mimarisi, çevresindeki doğal zenginlikleri ve doyurucu mutfağıyla büyüleyici bir şehir olan Azerbaycan’daUNESCO listesindeki Bakü Eski Kentini gezebilir, Azerbaycan Halı Müzesi, Azerbaycan Ulusal Güzel Sanatlar Merkezi, Azerbaycan Edebiyatı Müzesi, Devlet Bayrağı Meydanı ve Bibi Heybet Camii gibi turistik alanlarda da keşifler yapabilirsiniz.

Geleneksel Yemeklerin Lezzete Dönüştüğü Duraklar

Eğlence noktalarından, alışveriş caddelerine daha birçok imkâna sahip Bakü’de Azerbaycan yemeklerini denemekte yapılacak en önemli şeyler arasında. Ispanaklı yoğurt çorbası dovga, nar ve kestane ile pişirilen kuzu yahnisi Nar Qovurma, soğan, kuru üzüm ve ceviz ile doldurulmuş balık Lavangi, Hıngel mantısı, gence baklavası, lüle kebabı gibi spesiyalleri de denemeniz gerekenler arasında.

 Bakü, Spor Etkinliklerinin de Son Yıllarda Gözde Adresi

Bakü sadece sahip olduğu güzellikleriyle değil ev sahipliği yaptığı spor etkinlikleriyle de oldukça ilgi görüyor. 2015 yılında Avrupa Oyunlarına ev sahipliği yapan Bakü, Nisan ayı sonunda da Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapıyor. Uluslararası bu etkinliklerde de spor sevenler için çeşitli kültür ve eğlence imkânları sunuluyor.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.