Yılmaz’dan Deprem sonrası desteklere teşekkür

Gündem 15.06.2023 - 19:25, Güncelleme: 15.06.2023 - 19:25
 

Yılmaz’dan Deprem sonrası desteklere teşekkür

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye’de meydana gelen Kahramanmaraş ve Elbistan merkezli depremler sonrası afet bölgesine destek veren ülkelere teşekkür etti.
Avrupa Konseyinin (AK) düzenlediği Şehircilik Zirvesi’ne (BUS 2023) katılan Başkan Yılmaz,  Türkiye’de yaşanan 6 Şubat depreminin etkilerine odaklanan panelin açılışında konuştu.Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı (UCLG-MEWA), Metropol Kentler Birliği (Metropolis) ve Avrupa Şehirler Birliği (Euro Cities) iş birliğinde düzenlenen panelde; Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sancaktepe Belediye Başkanı Selma Döğücü, Kilis Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tohumcu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmed Abdullah Aksoy ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer panelist olarak yer aldı. Açılış konuşmasına Türkiye’de yaşanan deprem felaketi sonrası bölgeye destek gönderen ülkelere teşekkür ederek başlayan Başkan Yılmaz, Türkiye’nin deprem sürecinde büyük bir imtihandan geçtiğinin altını çizerek; “Türkiye, 6 Şubat’ta neredeyse yüzölçümünün yüzde 14’ünü, nüfusunun ise yüzde 15’ini etkileyen iki büyük deprem yaşadı. Türkiye Belediyeler Birliği şapkasıyla bahsetmek gerekirse bu süreçte çok başarılı bir koordinasyon sağlandı.” dedi. Türkiye’nin siyaset üstü bir yaklaşımla büyük bir dayanışma örneği sergilediğine vurgu yapan Yılmaz, depremin ilk anından itibaren vatandaşlar, belediyeler ve yardım ekiplerinin seferber olduğunu belirtti. Yaşanan depremin dünyada son yüzyılda görülen en yıkıcı depremlerden biri olduğuna dikkati çeken Başkan Yılmaz,  bölgede yeniden inşa ve yenileme çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydetti. Başkan Yılmaz, afet sonrasında bölgeye tüm dünyadan 500 bin kişiye yakın arama kurtarma ekibinin geldiğini hatırlatarak; “Türkiye’deki tüm yardımseverlere,  Avrupa Birliği’ne,  bu paneli düzenleyen belediye birliklerine ve ülkemize gelen tüm arama-kurtarma ekiplere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. Kaynak:(www.tbb.gov.tr)
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye’de meydana gelen Kahramanmaraş ve Elbistan merkezli depremler sonrası afet bölgesine destek veren ülkelere teşekkür etti.

Avrupa Konseyinin (AK) düzenlediği Şehircilik Zirvesi’ne (BUS 2023) katılan Başkan Yılmaz,  Türkiye’de yaşanan 6 Şubat depreminin etkilerine odaklanan panelin açılışında konuştu.Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı (UCLG-MEWA), Metropol Kentler Birliği (Metropolis) ve Avrupa Şehirler Birliği (Euro Cities) iş birliğinde düzenlenen panelde; Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sancaktepe Belediye Başkanı Selma Döğücü, Kilis Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tohumcu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmed Abdullah Aksoy ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer panelist olarak yer aldı.

Açılış konuşmasına Türkiye’de yaşanan deprem felaketi sonrası bölgeye destek gönderen ülkelere teşekkür ederek başlayan Başkan Yılmaz, Türkiye’nin deprem sürecinde büyük bir imtihandan geçtiğinin altını çizerek; “Türkiye, 6 Şubat’ta neredeyse yüzölçümünün yüzde 14’ünü, nüfusunun ise yüzde 15’ini etkileyen iki büyük deprem yaşadı. Türkiye Belediyeler Birliği şapkasıyla bahsetmek gerekirse bu süreçte çok başarılı bir koordinasyon sağlandı.” dedi. Türkiye’nin siyaset üstü bir yaklaşımla büyük bir dayanışma örneği sergilediğine vurgu yapan Yılmaz, depremin ilk anından itibaren vatandaşlar, belediyeler ve yardım ekiplerinin seferber olduğunu belirtti.

Yaşanan depremin dünyada son yüzyılda görülen en yıkıcı depremlerden biri olduğuna dikkati çeken Başkan Yılmaz,  bölgede yeniden inşa ve yenileme çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydetti. Başkan Yılmaz, afet sonrasında bölgeye tüm dünyadan 500 bin kişiye yakın arama kurtarma ekibinin geldiğini hatırlatarak; “Türkiye’deki tüm yardımseverlere,  Avrupa Birliği’ne,  bu paneli düzenleyen belediye birliklerine ve ülkemize gelen tüm arama-kurtarma ekiplere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Kaynak:(www.tbb.gov.tr)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.