YBYK 44. Genel Kurulu Strazburg'da Düzenlendi

Dünya 27.03.2023 - 20:32, Güncelleme: 27.03.2023 - 20:32
 

YBYK 44. Genel Kurulu Strazburg'da Düzenlendi

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) 44. Genel Kurul Toplantıları 20 - 23 Mart 2023 tarihlerinde Fransa’nın Strazburg kentinde gerçekleştirildi.
Genel Kurul Toplantıları, ülkemizde yaşanan deprem afetine yönelik saygı duruşu ile başladı. İlk gün gerçekleşen Büro ve Siyasi Grup toplantılarının ardından Avrupa Konseyi nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği görevini 13 Ocak 2023 tarihinde devralan Büyükelçi Nurdan Bayraktar Golder’in ev sahipliğinde bir resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, Çanakkale İl Genel Meclis Üyesi Güneş Pehlivan, Yenimahalle ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Lale Bektaş, Şehitkâmil Meclis Üyesi Enes Özkarslı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Heyeti temsilcileri, Bakanlık ve TBB temsilcileri katıldı. 21 Mart'ta Avrupa Konseyi, depremzedelere destek olmak amacıyla bir kermes düzenledi. Türkiye’ye yardım için, Parlamenterler Meclisi ve Avrupa Konseyi Dayanışma Grubu ile ortaklaşa düzenlenen dayanışma kampanyasının açılış konuşmalarında YBYK Başkanı Leendert Verbeek, Parlamenterler Asamblesi Başkanı Tiny Kox ve Türk Delegasyonu Başkanı Tahir Büyükakın kısa konuşmalar yaptı.Açılışın ardından Azerbaycan Cumhuriyeti Daimi Temsilciği tarafından Nevruz münasebetiyle geleneksel sanatçıların ve yemeklerin yer aldığı bir kermes düzenlendi ve kermeste Türkiye’deki depremlere yönelik yardım toplandı.Genel Kurul'a Yerel Yönetimler Meclisi ve Bölgeler Meclisi toplantıları ile devam edildi. Avrupa Konseyi’nin geleceği ve YBYK’nın rolü, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın (SKA’lar) yerelleştirilmesi ve krizler karşısında şehirlerin ve bölgelerin dayanıklılığı ve çevre konuları ele alındı. Toplantının son günü ise, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, YBYK Genel Kurulu’nda deprem bölgesinde yapılan çalışmaları aktardı. Kaynak:(www.tbb.gov.tr)
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) 44. Genel Kurul Toplantıları 20 - 23 Mart 2023 tarihlerinde Fransa’nın Strazburg kentinde gerçekleştirildi.

Genel Kurul Toplantıları, ülkemizde yaşanan deprem afetine yönelik saygı duruşu ile başladı. İlk gün gerçekleşen Büro ve Siyasi Grup toplantılarının ardından Avrupa Konseyi nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği görevini 13 Ocak 2023 tarihinde devralan Büyükelçi Nurdan Bayraktar Golder’in ev sahipliğinde bir resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, Çanakkale İl Genel Meclis Üyesi Güneş Pehlivan, Yenimahalle ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Lale Bektaş, Şehitkâmil Meclis Üyesi Enes Özkarslı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Heyeti temsilcileri, Bakanlık ve TBB temsilcileri katıldı.

21 Mart'ta Avrupa Konseyi, depremzedelere destek olmak amacıyla bir kermes düzenledi. Türkiye’ye yardım için, Parlamenterler Meclisi ve Avrupa Konseyi Dayanışma Grubu ile ortaklaşa düzenlenen dayanışma kampanyasının açılış konuşmalarında YBYK Başkanı Leendert Verbeek, Parlamenterler Asamblesi Başkanı Tiny Kox ve Türk Delegasyonu Başkanı Tahir Büyükakın kısa konuşmalar yaptı.Açılışın ardından Azerbaycan Cumhuriyeti Daimi Temsilciği tarafından Nevruz münasebetiyle geleneksel sanatçıların ve yemeklerin yer aldığı bir kermes düzenlendi ve kermeste Türkiye’deki depremlere yönelik yardım toplandı.Genel Kurul'a Yerel Yönetimler Meclisi ve Bölgeler Meclisi toplantıları ile devam edildi. Avrupa Konseyi’nin geleceği ve YBYK’nın rolü, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın (SKA’lar) yerelleştirilmesi ve krizler karşısında şehirlerin ve bölgelerin dayanıklılığı ve çevre konuları ele alındı. Toplantının son günü ise, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, YBYK Genel Kurulu’nda deprem bölgesinde yapılan çalışmaları aktardı.

Kaynak:(www.tbb.gov.tr)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.