TBB ve JICA Ortak Projesinin Açılış Toplantısı Gerçekleşti

Gündem 20.04.2023 - 23:20, Güncelleme: 20.04.2023 - 23:20
 

TBB ve JICA Ortak Projesinin Açılış Toplantısı Gerçekleşti

Afet yönetimi kapsamında kentsel planlama ve sismik güçlendirme alanlarında belediyelerin ve paydaş kuruluşların kapasitesinin artırılması hedefiyle hayata geçen projenin açılış toplantısında Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi değerlendirildi.
Türkiye Cumhuriyeti ve Japonya arasındaki Teknik İş Birliği Anlaşması'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte, 9 Kasım 2022'de Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı (JICA) arasında imzalanan “Afet Riskinin Azaltılması ve Atık Yönetimi Konusunda Yerel Yönetimler İçin Kapasite Geliştirme Projesi”nin açılış toplantısı gerçekleştirildi. TBB hizmet binasında gerçekleşen toplantıya; TBB Genel Sekreter Yardımcısı Kayhan Özüm ve JICA Türkiye Ofisi Başkanı Yuko Tanaka’nın yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Japonya Büyükelçiliği ve Nippon Koei şirketinden temsilci ve uzmanlar yer aldı. Afet yönetimi kapsamında kentsel planlama ve sismik güçlendirme alanlarında belediyelerin ve paydaş kuruluşların kapasitesinin artırılması hedefiyle hayata geçen projenin açılış toplantısında Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi değerlendirildi. Proje kapsamında takım lideri olarak çalışacak Shinichi Fukasawa tarafından iş planının anlatıldığı toplantıda, projenin işleyiş süreci noktasında da mutabakata varıldı. Genel hedefi şehir planlarında tanımlanan önlemlerin uygulanması ve belediyelerde dirençliliğin geliştirilmesi olarak belirlenen projenin, 2026 Şubat’ına kadar sürmesi öngörülüyor. Kaynak:(www.tbb.gov.tr)
Afet yönetimi kapsamında kentsel planlama ve sismik güçlendirme alanlarında belediyelerin ve paydaş kuruluşların kapasitesinin artırılması hedefiyle hayata geçen projenin açılış toplantısında Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi değerlendirildi.

Türkiye Cumhuriyeti ve Japonya arasındaki Teknik İş Birliği Anlaşması'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte, 9 Kasım 2022'de Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı (JICA) arasında imzalanan “Afet Riskinin Azaltılması ve Atık Yönetimi Konusunda Yerel Yönetimler İçin Kapasite Geliştirme Projesi”nin açılış toplantısı gerçekleştirildi. TBB hizmet binasında gerçekleşen toplantıya; TBB Genel Sekreter Yardımcısı Kayhan Özüm ve JICA Türkiye Ofisi Başkanı Yuko Tanaka’nın yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Japonya Büyükelçiliği ve Nippon Koei şirketinden temsilci ve uzmanlar yer aldı.

Afet yönetimi kapsamında kentsel planlama ve sismik güçlendirme alanlarında belediyelerin ve paydaş kuruluşların kapasitesinin artırılması hedefiyle hayata geçen projenin açılış toplantısında Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi değerlendirildi. Proje kapsamında takım lideri olarak çalışacak Shinichi Fukasawa tarafından iş planının anlatıldığı toplantıda, projenin işleyiş süreci noktasında da mutabakata varıldı. Genel hedefi şehir planlarında tanımlanan önlemlerin uygulanması ve belediyelerde dirençliliğin geliştirilmesi olarak belirlenen projenin, 2026 Şubat’ına kadar sürmesi öngörülüyor.

Kaynak:(www.tbb.gov.tr)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.