Tahıl koridoru anlaşması uzatıldı

Dünya 17.05.2023 - 20:02, Güncelleme: 17.05.2023 - 20:02
 

Tahıl koridoru anlaşması uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tahıl koridoru anlaşmasının 2 ay daha uzatıldığını açıkladı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen toplantıda, partisinin il başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları ve milletvekili adaylarına canlı bağlantıyla hitap etti. Erdoğan burada yaptığı konuşmasında, Tahıl koridoru anlaşmasının uzatıldığını şu sözlerle duyurdu: "Tüm dünyaya müjde vermek istiyorum. Türkiye’nin öncülüğü, Rusya ve Ukrayna’nın yapıcı tutumları, Birleşmiş Milletler’in kolaylaştırıcılığı sayesinde, 22 Temmuz 2022’de İstanbul’da imzalanan anlaşma, çeşitli defalar uzatılmıştı. Son uzatmanın süresi ise bitmek üzereydi. Ülkemizin gayretleri, Rus dostlarımızın desteği ve Ukraynalı dostlarımızın katkılarıyla, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’nın 2 ay daha uzatılmasına karar verildi." Kaynak:(www.tccb.gov.tr)
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tahıl koridoru anlaşmasının 2 ay daha uzatıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen toplantıda, partisinin il başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları ve milletvekili adaylarına canlı bağlantıyla hitap etti.

Erdoğan burada yaptığı konuşmasında, Tahıl koridoru anlaşmasının uzatıldığını şu sözlerle duyurdu:

"Tüm dünyaya müjde vermek istiyorum. Türkiye’nin öncülüğü, Rusya ve Ukrayna’nın yapıcı tutumları, Birleşmiş Milletler’in kolaylaştırıcılığı sayesinde, 22 Temmuz 2022’de İstanbul’da imzalanan anlaşma, çeşitli defalar uzatılmıştı. Son uzatmanın süresi ise bitmek üzereydi. Ülkemizin gayretleri, Rus dostlarımızın desteği ve Ukraynalı dostlarımızın katkılarıyla, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’nın 2 ay daha uzatılmasına karar verildi."

Kaynak:(www.tccb.gov.tr)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.