Su ve Kanalizasyon İdareleri TBB’de Buluştu

Gündem 20.03.2023 - 20:34, Güncelleme: 20.03.2023 - 20:34
 

Su ve Kanalizasyon İdareleri TBB’de Buluştu

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen “Deprem Sonrası Su ve Kanalizasyon İdareleri İstişare Toplantısı” TBB hizmet binasında yapıldı.
Toplantı, su ve kanalizasyon idareleri genel müdür ve genel müdür yardımcılarının katılımıyla gerçekleştirildi.Toplantının açılış konuşmasını yapan TBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ramazan Özcan Yıldırım, katılımcılara geçmiş olsun dileklerini iletirken “Enkaz altında kalan veya bölgede canla başla çalışan genel müdürlerimiz oldu. Biz de sahadaydık. Belediye başkanlarımızı ziyaret ettik, onlarla görüştük. Deprem esnası ve sonrası süreçte yapılması gerekenleri ve tüm ihtiyaçları not etmeye çalıştık.” dedi. Yerel yönetimlerin yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu söyleyen Yıldırım, ihtiyaç ve taleplerin doğru belirlenmesi için toplantının önemli olduğunu kaydetti. TBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, “Büyük bir felaketin ardından neler yapıyoruz ve aynı olaylarla karşılaşmamamız için neler yapmalıyız bunların değerlendirmesini yapacağız. Bunlar bize tedbir almak açısından bir ders. Tabi ki ‘kalkınma yerelde başlıyor’ diyoruz, yerelde bazı problemleri de çözmemiz gerekiyor.” diye konuştu. Baraçlı paylaştığı “Afet Öncesi Risk Yönetim Modeli” başlıklı sunumunda; afet öncesi, sırası ve sonrası için ideal afet yönetimi, afet riski azaltma, dayanıklı ve dirençli şehirlerin oluşturulması için dikkat edilmesi gereken hususları anlattı. TBB Genel Sekreter Yardımcısı Halil İbrahim Azak'ın Birlik tarafından bölgede yapılan ve devam eden çalışmalara dair bilgileri aktardığı toplantıda; deprem sonrası süreçler, içe suyu ve kullanım suyu temini, atıksu yönetimi, kentsel su ve kanalizasyon altyapısı, kırsal bölgelerde hizmetler konuları ele alındı. Toplantının son bölümü ise değerlendirme, dilek ve temenniler ile noktalandı. Kaynak:(www.tbb.gov.tr)
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen “Deprem Sonrası Su ve Kanalizasyon İdareleri İstişare Toplantısı” TBB hizmet binasında yapıldı.

Toplantı, su ve kanalizasyon idareleri genel müdür ve genel müdür yardımcılarının katılımıyla gerçekleştirildi.Toplantının açılış konuşmasını yapan TBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ramazan Özcan Yıldırım, katılımcılara geçmiş olsun dileklerini iletirken “Enkaz altında kalan veya bölgede canla başla çalışan genel müdürlerimiz oldu. Biz de sahadaydık. Belediye başkanlarımızı ziyaret ettik, onlarla görüştük. Deprem esnası ve sonrası süreçte yapılması gerekenleri ve tüm ihtiyaçları not etmeye çalıştık.” dedi. Yerel yönetimlerin yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu söyleyen Yıldırım, ihtiyaç ve taleplerin doğru belirlenmesi için toplantının önemli olduğunu kaydetti.

TBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, “Büyük bir felaketin ardından neler yapıyoruz ve aynı olaylarla karşılaşmamamız için neler yapmalıyız bunların değerlendirmesini yapacağız. Bunlar bize tedbir almak açısından bir ders. Tabi ki ‘kalkınma yerelde başlıyor’ diyoruz, yerelde bazı problemleri de çözmemiz gerekiyor.” diye konuştu. Baraçlı paylaştığı “Afet Öncesi Risk Yönetim Modeli” başlıklı sunumunda; afet öncesi, sırası ve sonrası için ideal afet yönetimi, afet riski azaltma, dayanıklı ve dirençli şehirlerin oluşturulması için dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.

TBB Genel Sekreter Yardımcısı Halil İbrahim Azak'ın Birlik tarafından bölgede yapılan ve devam eden çalışmalara dair bilgileri aktardığı toplantıda; deprem sonrası süreçler, içe suyu ve kullanım suyu temini, atıksu yönetimi, kentsel su ve kanalizasyon altyapısı, kırsal bölgelerde hizmetler konuları ele alındı. Toplantının son bölümü ise değerlendirme, dilek ve temenniler ile noktalandı.

Kaynak:(www.tbb.gov.tr)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.