İstanbul'da iki metro hattı daha bu ay hizmete açılacak

Ulaşım 05.03.2024 - 19:05, Güncelleme: 05.03.2024 - 19:09
 

İstanbul'da iki metro hattı daha bu ay hizmete açılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'daki Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı'nın muhtemelen 10 Mart'ta, Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arası 14 kilometrelik metro hattının da bu ay içinde hizmete açılacağını bildirdi.
Uraloğlu, dünkü kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin ulaştırma projelerine ilişkin sorularını yanıtladı.İstanbul ve Ankara'da açılış hazırlığı yapılan metro ve ulaştırma hatlarına ilişkin bilgi veren Uraloğlu, "Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı'nı muhtemelen 10 Mart'ta, Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arası 14 kilometrelik metro hattını da bu ay içinde açacağız. Ankara'da Nallıhan Kuş Cenneti'nin olduğu yerde Çayırhan Köprüsü ve Tüneli'ni bu ay içinde açacağız." dedi. İmar planı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylanan Halkalı-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, 27 kilometre uzunluğunda olacak. Metro hattı, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy ilçelerine hizmet verecek. Halkalı - Arnavutköy - İstanbul Havalimanı Metro Hattı, 6 istasyondan oluşmaktadır. Metro hattı Halkalı, Temapark, Olimpiyatköy, Kayaşehir Merkez, Arnavutköy Merkez, Yeni Havalimanı'ndan geçecek. İnşaat çalışmalarının devam ettiği Halkalı-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verecek. Halkalı - Arnavutköy - İstanbul Havalimanı Metro Hattı şu hatlarla entegre edilecek; İstanbul Havalimanı İstasyonu’nda Gayrettepe - Kemerburgaz - İstanbul Havalimanı Metro Hattı ile, Arnavutköy Merkez İstasyonu’nda Sultangazi - Arnavutköy - Taşoluk Metro Hattı ile, Kayaşehir Merkez İstasyonu’nda Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı ile, Halkalı İstasyon’unda Halkalı - Gebze  Marmaray  Yüzeysel Metro Hattı ile, Halkalı İstasyon’unda Bağcılar Kirazlı - Küçükçekmece Halkalı Metro Hattı ile entegre olacak. Halkalı - Arnavutköy - İstanbul Havalimanı Metro Hattı ile; Halkalı - Sefaköy 12 dakika Kayaşehir - Bakırköy Meydanı 32,5 dakika Kayaşehir - Yenikapı 43,5 dakika Kayaşehir - Kadıköy 58 dakika İstanbul Havalimanı - Üsküdar 49,5 dakika İstanbul Havalimanı - Ataşehir 64 dakika BAKIRKÖY - BAHÇELİEVLER - KİRAZLI METRO HATTI İLE; Bakırköy - Kirazlı 13,5 dakika Bakırköy - Etiler 31,5 dakika Bakırköy - Maltepe 47,5 dakika Bakırköy İDO - Başakşehir 25,5 dakika Başakşehir - Bakırköy İDO 26,5 Dakika Bakırköy Meydan - Atatürk Havalimanı 11 Dakika Kirazlı - Halkalı Marmaray 14 dakika Kirazlı - İncirli 7,5 Dakika olacak Kaynak:(www.uab.gov.tr)
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'daki Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı'nın muhtemelen 10 Mart'ta, Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arası 14 kilometrelik metro hattının da bu ay içinde hizmete açılacağını bildirdi.

Uraloğlu, dünkü kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin ulaştırma projelerine ilişkin sorularını yanıtladı.İstanbul ve Ankara'da açılış hazırlığı yapılan metro ve ulaştırma hatlarına ilişkin bilgi veren Uraloğlu, "Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı'nı muhtemelen 10 Mart'ta, Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arası 14 kilometrelik metro hattını da bu ay içinde açacağız. Ankara'da Nallıhan Kuş Cenneti'nin olduğu yerde Çayırhan Köprüsü ve Tüneli'ni bu ay içinde açacağız." dedi.

İmar planı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylanan Halkalı-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, 27 kilometre uzunluğunda olacak.

Metro hattı, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy ilçelerine hizmet verecek.

Halkalı - Arnavutköy - İstanbul Havalimanı Metro Hattı, 6 istasyondan oluşmaktadır. Metro hattı Halkalı, Temapark, Olimpiyatköy, Kayaşehir Merkez, Arnavutköy Merkez, Yeni Havalimanı'ndan geçecek.

İnşaat çalışmalarının devam ettiği Halkalı-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verecek.

Halkalı - Arnavutköy - İstanbul Havalimanı Metro Hattı şu hatlarla entegre edilecek;

İstanbul Havalimanı İstasyonu’nda Gayrettepe - Kemerburgaz - İstanbul Havalimanı Metro Hattı ile,

Arnavutköy Merkez İstasyonu’nda Sultangazi - Arnavutköy - Taşoluk Metro Hattı ile,

Kayaşehir Merkez İstasyonu’nda Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı ile,

Halkalı İstasyon’unda Halkalı - Gebze  Marmaray  Yüzeysel Metro Hattı ile,

Halkalı İstasyon’unda Bağcılar Kirazlı - Küçükçekmece Halkalı Metro Hattı ile entegre olacak.

Halkalı - Arnavutköy - İstanbul Havalimanı Metro Hattı ile;

Halkalı - Sefaköy 12 dakika

Kayaşehir - Bakırköy Meydanı 32,5 dakika

Kayaşehir - Yenikapı 43,5 dakika

Kayaşehir - Kadıköy 58 dakika

İstanbul Havalimanı - Üsküdar 49,5 dakika

İstanbul Havalimanı - Ataşehir 64 dakika

BAKIRKÖY - BAHÇELİEVLER - KİRAZLI METRO HATTI İLE;

Bakırköy - Kirazlı 13,5 dakika Bakırköy - Etiler 31,5 dakika

Bakırköy - Maltepe 47,5 dakika

Bakırköy İDO - Başakşehir 25,5 dakika

Başakşehir - Bakırköy İDO 26,5 Dakika

Bakırköy Meydan - Atatürk Havalimanı 11 Dakika

Kirazlı - Halkalı Marmaray 14 dakika

Kirazlı - İncirli 7,5 Dakika olacak

Kaynak:(www.uab.gov.tr)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.