Genel Sekreter Baraçlı basın mensuplarıyla buluştu

Gündem 16.06.2023 - 18:22, Güncelleme: 16.06.2023 - 18:22
 

Genel Sekreter Baraçlı basın mensuplarıyla buluştu

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, basın mensuplarıyla bir araya gelerek “Şehirlerde Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planlaması” ve Avrupa Hareketlilik Haftası (AHH) hakkında bir söyleşi yaptı.
TBB hizmet binasında gerçekleşen buluşmada, TBB’nin faaliyetleri hakkında basın mensuplarına bilgiler aktaran Genel Sekreter Baraçlı, TBB’nin 2018 yılından bu yana ulusal koordinatörlük görevini üstlendiği Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri ve belediyelerde sürdürülebilir hareketlilik planlaması konusunda merak edilen soruları yanıtladı. Baraçlı: “Ulaşım modlarının entegrasyonu en temel hedefimiz arasında” Şehirleri yönetirken kurumlar arası iş birliğini önemsediklerini kaydeden Baraçlı, “Geleceğin şehirlerini oluşturabilmek adına sürekli bir çalışma içerisindeyiz. Bin 391 belediyenin üyesi olduğu TBB, şehirleri geleceğe taşımak için önemli bir vizyon çalışması ortaya koydu. TBB olarak tüm bilgi birikimimizi şehirlere aktarma noktasında hareket ederken Avrupa Birliği’nin destekleri ve Ulaştırma Bakanlığının himayelerinde “Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planlarının” ve sürdürülebilir hareketlilik kavramının benimsenmesini ve yaygınlaştırılmasını sağlamaya yönelik bir proje geliştirdik. Bu proje vatandaş odaklı, tüm paydaşları ve şehirde kullanılan tüm ulaşım modlarını içine alan bir çalışma. Ulaşım modlarının entegrasyonu en temel hedefimiz arasında.” diye konuştu. Sürdürülebilir kentsel hareketlilik planlamasında, sıfır emisyon ve trafik sıkışıklığının ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini aktaran Baraçlı,  şehirlerde fosil yakıtı en aza indirecek elektrikli araçların yaygınlaştırılmasını ve mikromobilite araçlarıyla hareketliliğin artırılmasını sağlayacak bir yapının oluşturulacağının altını çizdi. Baraçlı, çalışmanın ön hazırlığının 2023 yılı çerisinde tamamlanmış olacağını da söyledi. Baraçlı ayrıca, TBB bünyesinde kurulan İnovasyon AŞ kapsamında belediyelere elektrikli araçlar ve maliyet azaltma gibi konularda danışmanlık desteği vereceklerini sözlerine ekledi. Türkiye’nin Avrupa Hareketlilik Haftası’na en yoğun katılım gösteren ülke olarak özellikle son yıllarda listenin üst sıralarında olduğunu hatırlatan Baraçlı, bu yıl da belediyelerin aynı ilgiyi göstereceklerini öngördüklerini belirtti. Kaynak:(www.tbb.gov.tr)
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, basın mensuplarıyla bir araya gelerek “Şehirlerde Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planlaması” ve Avrupa Hareketlilik Haftası (AHH) hakkında bir söyleşi yaptı.

TBB hizmet binasında gerçekleşen buluşmada, TBB’nin faaliyetleri hakkında basın mensuplarına bilgiler aktaran Genel Sekreter Baraçlı, TBB’nin 2018 yılından bu yana ulusal koordinatörlük görevini üstlendiği Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri ve belediyelerde sürdürülebilir hareketlilik planlaması konusunda merak edilen soruları yanıtladı.

Baraçlı: “Ulaşım modlarının entegrasyonu en temel hedefimiz arasında”

Şehirleri yönetirken kurumlar arası iş birliğini önemsediklerini kaydeden Baraçlı, “Geleceğin şehirlerini oluşturabilmek adına sürekli bir çalışma içerisindeyiz. Bin 391 belediyenin üyesi olduğu TBB, şehirleri geleceğe taşımak için önemli bir vizyon çalışması ortaya koydu. TBB olarak tüm bilgi birikimimizi şehirlere aktarma noktasında hareket ederken Avrupa Birliği’nin destekleri ve Ulaştırma Bakanlığının himayelerinde “Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planlarının” ve sürdürülebilir hareketlilik kavramının benimsenmesini ve yaygınlaştırılmasını sağlamaya yönelik bir proje geliştirdik. Bu proje vatandaş odaklı, tüm paydaşları ve şehirde kullanılan tüm ulaşım modlarını içine alan bir çalışma. Ulaşım modlarının entegrasyonu en temel hedefimiz arasında.” diye konuştu.

Sürdürülebilir kentsel hareketlilik planlamasında, sıfır emisyon ve trafik sıkışıklığının ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini aktaran Baraçlı,  şehirlerde fosil yakıtı en aza indirecek elektrikli araçların yaygınlaştırılmasını ve mikromobilite araçlarıyla hareketliliğin artırılmasını sağlayacak bir yapının oluşturulacağının altını çizdi. Baraçlı, çalışmanın ön hazırlığının 2023 yılı çerisinde tamamlanmış olacağını da söyledi. Baraçlı ayrıca, TBB bünyesinde kurulan İnovasyon AŞ kapsamında belediyelere elektrikli araçlar ve maliyet azaltma gibi konularda danışmanlık desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

Türkiye’nin Avrupa Hareketlilik Haftası’na en yoğun katılım gösteren ülke olarak özellikle son yıllarda listenin üst sıralarında olduğunu hatırlatan Baraçlı, bu yıl da belediyelerin aynı ilgiyi göstereceklerini öngördüklerini belirtti.

Kaynak:(www.tbb.gov.tr)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.