Asgari ücrette ikinci toplantının tarihi belli oldu

Gündem 14.06.2023 - 14:44, Güncelleme: 14.06.2023 - 14:44
 

Asgari ücrette ikinci toplantının tarihi belli oldu

İlk toplantısını dün tamamlayan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını pazartesi günü gerçekleştirecek.
Asgari ücret tespit komisyonun ikinci toplantı tarihi belli oldu.Komisyon, 19 Haziran Pazartesi günü tekrar toplanacak.Toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TİSK ve Türk-İş başkanlarıyla bir araya gelecek. İlk toplantıda ne olmuştu? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde basına kapalı olarak gerçekleştirilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı yaklaşık 1 saat sürmüştü.Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl başkanlığındaki toplantıya, işçileri temsilen TÜRK-İŞ, işverenleri temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyetleri katılmıştı. Toplantının ardından TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ın Makine ve Kimya Endüstrisine ait Roket ve Patlayıcı Fabrikası'ndaki patlamada şehit olan işçilerin cenaze törenine katıldığını belirten Solak, şunları ifade etmişti: "Görüşmelerin bayramdan önce bitmesini istiyoruz. İkinci toplantıyla ilgili herhangi bir tarih yok. Yarın olabilir, ertesi gün olabilir. Bizim TÜRK-İŞ olarak talebimiz, Türkiye Yüzyılı'na yakışır şekilde bu toplantının bir an önce bitmesi. Asgari ücretin, günün şartlarına göre, yaşanan ekonomik krize göre, ev kiralarına göre, hayat pahalılığına göre güncellenmesini istiyoruz." Fatih Erbakan asgari ücrete yönelik beklentisini açıkladı Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise İstanbul Sultangazi’de partisinin ilçe teşkilatınca düzenlenen programda yerel basın ve STK temsilcileriyle bir araya geldi.Burada yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı ortağı Fatih Erbakan, asgari ücrette işverene destek olunması gerektiğini belirterek, beklentilerinin 15 bin seviyesinde olduğunu açıkladı. Kaynak:(www.csgb.gov.tr)
İlk toplantısını dün tamamlayan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını pazartesi günü gerçekleştirecek.

Asgari ücret tespit komisyonun ikinci toplantı tarihi belli oldu.Komisyon, 19 Haziran Pazartesi günü tekrar toplanacak.Toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TİSK ve Türk-İş başkanlarıyla bir araya gelecek.

İlk toplantıda ne olmuştu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde basına kapalı olarak gerçekleştirilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı yaklaşık 1 saat sürmüştü.Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl başkanlığındaki toplantıya, işçileri temsilen TÜRK-İŞ, işverenleri temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyetleri katılmıştı.

Toplantının ardından TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ın Makine ve Kimya Endüstrisine ait Roket ve Patlayıcı Fabrikası'ndaki patlamada şehit olan işçilerin cenaze törenine katıldığını belirten Solak, şunları ifade etmişti:

"Görüşmelerin bayramdan önce bitmesini istiyoruz. İkinci toplantıyla ilgili herhangi bir tarih yok. Yarın olabilir, ertesi gün olabilir. Bizim TÜRK-İŞ olarak talebimiz, Türkiye Yüzyılı'na yakışır şekilde bu toplantının bir an önce bitmesi. Asgari ücretin, günün şartlarına göre, yaşanan ekonomik krize göre, ev kiralarına göre, hayat pahalılığına göre güncellenmesini istiyoruz."

Fatih Erbakan asgari ücrete yönelik beklentisini açıkladı

Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise İstanbul Sultangazi’de partisinin ilçe teşkilatınca düzenlenen programda yerel basın ve STK temsilcileriyle bir araya geldi.Burada yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı ortağı Fatih Erbakan, asgari ücrette işverene destek olunması gerektiğini belirterek, beklentilerinin 15 bin seviyesinde olduğunu açıkladı.

Kaynak:(www.csgb.gov.tr)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.