Deprem Sonrası Halk Sağlığı Ele Alındı

Gündem 29.03.2023 - 22:56, Güncelleme: 29.03.2023 - 22:56
 

Deprem Sonrası Halk Sağlığı Ele Alındı

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen deprem sonrası istişare toplantılarının beşincisi halk sağlığı konusunda gerçekleştirildi.
TBB hizmet binasında büyükşehir belediyelerinden temsilcilerin katılımıyla yapılan “Deprem Sonrası Halk Sağlığı İstişare Toplantısı” Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Şükrü Karatepe, TBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı ve TBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ramazan Özcan Yıldırım’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Afet bölgesinden gelen katılımcılara geçmiş olsun ve baş sağlığı temennilerinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Şükrü Karatepe, “Bugün sizi dinlemek için buradayız. Çalışmamızın başarılı olmasını diliyorum. Her söylediğiniz kaydediliyor ve not ediliyor. Bugün beşinci toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Daha önce de imar ve kentsel dönüşümden başlayarak belediyelerimizin farklı birimlerini burada dinledik. Söylediğiniz her kelime bizim için çok önemli.” ifadelerini kullandı. Toplantıda “Afet Öncesi Risk Yönetim Modeli” başlıklı bir sunum yapan TBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, “Büyük bir felaketin sonucunda buradayız. İnşallah bunun altından her beraber kalkacağız.” dedi. İdeal bir afet yönetimi içerisinde çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini belirten Baraçlı, "sıfır hasar" hedefiyle dayanıklı şehirlerin oluşturulabilmesi için afet öncesi, sırası ve sonrasını planlamak ve her aşamada zayıf nokta ve tehlike analizleri yapmak gerektiğinin altını çizdi. Kurumlar arası iş birliğinin önemine de dikkat çeken Baraçlı, toplumun da afet konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.Toplantıda ayrıca TBB Genel Sekreter Yardımcıları Halil İbrahim Azak ve Kayhan Özüm TBB tarafından bölgede yapılan ve devam eden çalışmalara ilişkin katılımcıları bilgilendirdi. Kaynak:(www.tbb.gov.tr)
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen deprem sonrası istişare toplantılarının beşincisi halk sağlığı konusunda gerçekleştirildi.

TBB hizmet binasında büyükşehir belediyelerinden temsilcilerin katılımıyla yapılan “Deprem Sonrası Halk Sağlığı İstişare Toplantısı” Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Şükrü Karatepe, TBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı ve TBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ramazan Özcan Yıldırım’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Afet bölgesinden gelen katılımcılara geçmiş olsun ve baş sağlığı temennilerinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Şükrü Karatepe, “Bugün sizi dinlemek için buradayız. Çalışmamızın başarılı olmasını diliyorum. Her söylediğiniz kaydediliyor ve not ediliyor. Bugün beşinci toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Daha önce de imar ve kentsel dönüşümden başlayarak belediyelerimizin farklı birimlerini burada dinledik. Söylediğiniz her kelime bizim için çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda “Afet Öncesi Risk Yönetim Modeli” başlıklı bir sunum yapan TBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, “Büyük bir felaketin sonucunda buradayız. İnşallah bunun altından her beraber kalkacağız.” dedi. İdeal bir afet yönetimi içerisinde çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini belirten Baraçlı, "sıfır hasar" hedefiyle dayanıklı şehirlerin oluşturulabilmesi için afet öncesi, sırası ve sonrasını planlamak ve her aşamada zayıf nokta ve tehlike analizleri yapmak gerektiğinin altını çizdi. Kurumlar arası iş birliğinin önemine de dikkat çeken Baraçlı, toplumun da afet konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.Toplantıda ayrıca TBB Genel Sekreter Yardımcıları Halil İbrahim Azak ve Kayhan Özüm TBB tarafından bölgede yapılan ve devam eden çalışmalara ilişkin katılımcıları bilgilendirdi.

Kaynak:(www.tbb.gov.tr)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.