Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepatit A aşısı artık ülkemizde de üretilecek

Sağlık 31.10.2023 - 22:57, Güncelleme: 31.10.2023 - 22:57
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepatit A aşısı artık ülkemizde de üretilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hepatit A aşısının artık dünya standartlarına uygun şekilde Türkiye'de de üretileceğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayrıca Türkiye'nin bu aşıyı en üst standartta üreten 4. ülke olacağını söyledi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da aşı üretim merkezi açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şöyle oldu: ''Türkiye, salgın sürecini birçok ülkeye göre başarılı bir şekilde yönetmiştir. Muhalefetin tüm baskılarına rağmen ekonomide yıkıcı sonuçları olacak sert adımlar atmaktan uzak durduk. Daha çok yurt dışından tedarik edilen Hepatit A aşısı artık dünya standartlarında ülkemizde de üretilecektir. Böylece Türkiye bu aşıyı en üst standartta üreten 4. ülke olacak. Açılışını yaptığımız bu önemli tesis ile birlikte Hepatit A aşısında yurt dışına bağımlılığımız azalacaktır.'' Kaynak:(
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hepatit A aşısının artık dünya standartlarına uygun şekilde Türkiye'de de üretileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayrıca Türkiye'nin bu aşıyı en üst standartta üreten 4. ülke olacağını söyledi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da aşı üretim merkezi açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şöyle oldu:

''Türkiye, salgın sürecini birçok ülkeye göre başarılı bir şekilde yönetmiştir. Muhalefetin tüm baskılarına rağmen ekonomide yıkıcı sonuçları olacak sert adımlar atmaktan uzak durduk.

Daha çok yurt dışından tedarik edilen Hepatit A aşısı artık dünya standartlarında ülkemizde de üretilecektir. Böylece Türkiye bu aşıyı en üst standartta üreten 4. ülke olacak. Açılışını yaptığımız bu önemli tesis ile birlikte Hepatit A aşısında yurt dışına bağımlılığımız azalacaktır.''

Kaynak:(

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.