CHP Van Adayı Ercan Çiçek, TELE 1 Yayınında İddialı Konuştu

Siyaset 04.05.2023 - 15:00, Güncelleme: 04.05.2023 - 23:35
 

CHP Van Adayı Ercan Çiçek, TELE 1 Yayınında İddialı Konuştu

CHP Van Milletvekili Adayı Ercan Çiçek, TELE1 Televizyonuna değerlendirdi. Çiçek “21 yıl sonra CHP Van’dan enaz 2 milletvekili çıkaracak” iddiasında bulundu.
Programın moderatörlüğünü yapan Hacır, Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den sonra en çok konuşulan mitinglerinden biri Van mitingi olduğunu belirterek, telefonla canlı yayın konuğu olarak aldığı CHP Van Adayı Ercan Çiçek’ten bir değerlendirme aldı. Haber: Hüseyin Geylani AKDAŞ Çiçek, 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra CHP’nin Van’dan Milletvekili çıkaramadığını anımsatarak, ancak 14 Mayıs’taki seçimlerde 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na hem de CHP’ye Van’dan büyük bir ilginin olduğunu belirterek, tarihi mitingin yansımalarını paylaştı. TELE 1 Canlı yayın program moderatörü Gürkan Hacır’a ‘Ben ömrü hayatımda böyle bir tablo görmedim’ diyen Çiçek, “Miting sonrası partili arkadaşlarla değerlendirmemizde ilk kez böyle bir miting olduğunu söylediler. Hiç kimse böyle muhteşem bir tablo beklemiyordu. Mahşeri bir kalabalık vardı. 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Havalanından aldık seçim otobüsüyle miting alanına doğru yola çıktık. Maraş Caddesinin uzunluğu 2 kilometre, caddenin her iki tarafında mahşeri bir kalabalık yollar tamamen kapalı ve otobüs insanların arasında ağır ağır hareket ederek bu kısa mesafeyi yaklaşık 1 saatte alabildi. Yollardaki o mahşeri kalabalık Beşyol’daki mitingin yapılacağı alanda vardı. Vanlılar bu miting alanını hınca hınç doldurmuştu. Tarihi Van mitingi herkesi çok şaşırtan ve bizleri de çok mutlu eden bir görüntüydü” “21 YIL SONRA VAN’DAN ENAZ 2 MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ” Program sunucusu Gürkan Hacır, Van’daki kalabalığın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy oranında yansımasının olacağını ancak Milletvekili seçimlerine yansıyacak mı? Sorusuna ise Çiçek şu cevabı verdi. “Sahada yapılan anketlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na destek yüzde 85 oranında gözüküyor. Van’da 21 yıllık süre içinde iki kutuplu bir siyaset var. HDP ile Ak Parti arasında sıkışmış ‘Dar alanda paslaşmalar’ diyebileceğimiz bir siyasi yapı var. CHP olarak bizim amacımız bu ikili yapıyı kırabilmek ve üçüncü bir yol açabilmek. Mutlaka bu yolu açmamız gerekiyor. Türkiye genelinde yapılan son anketlere bakıyorum. CHP’nin Van’daki durumu pek yansımıyor ama TELE1 aracılığıyla bunu çok net bir şekilde söylüyorum. CHP Van’da 2 milletvekilini çıkaracak oy oranına ulaştığını ve 3’ncü milletvekilini çıkarmak için zorladığını söyleyebilirim. Van’da son olarak 3 Kasım 2002 seçimlerinde HDP yüzde 10 barajını aşamayınca CHP yüzde 5’lik bir oy oranı ile 1 milletvekili çıkarmıştı. 21 yıl sonra inşallah Van’dan CHP olarak enaz 2 Milletvekili çıkaracağız” değerlendirmesinde bulundu.  
CHP Van Milletvekili Adayı Ercan Çiçek, TELE1 Televizyonuna değerlendirdi. Çiçek “21 yıl sonra CHP Van’dan enaz 2 milletvekili çıkaracak” iddiasında bulundu.

Programın moderatörlüğünü yapan Hacır, Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den sonra en çok konuşulan mitinglerinden biri Van mitingi olduğunu belirterek, telefonla canlı yayın konuğu olarak aldığı CHP Van Adayı Ercan Çiçek’ten bir değerlendirme aldı.

Haber: Hüseyin Geylani AKDAŞ

Çiçek, 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra CHP’nin Van’dan Milletvekili çıkaramadığını anımsatarak, ancak 14 Mayıs’taki seçimlerde 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na hem de CHP’ye Van’dan büyük bir ilginin olduğunu belirterek, tarihi mitingin yansımalarını paylaştı. TELE 1 Canlı yayın program moderatörü Gürkan Hacır’a ‘Ben ömrü hayatımda böyle bir tablo görmedim’ diyen Çiçek, “Miting sonrası partili arkadaşlarla değerlendirmemizde ilk kez böyle bir miting olduğunu söylediler. Hiç kimse böyle muhteşem bir tablo beklemiyordu. Mahşeri bir kalabalık vardı. 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Havalanından aldık seçim otobüsüyle miting alanına doğru yola çıktık. Maraş Caddesinin uzunluğu 2 kilometre, caddenin her iki tarafında mahşeri bir kalabalık yollar tamamen kapalı ve otobüs insanların arasında ağır ağır hareket ederek bu kısa mesafeyi yaklaşık 1 saatte alabildi. Yollardaki o mahşeri kalabalık Beşyol’daki mitingin yapılacağı alanda vardı. Vanlılar bu miting alanını hınca hınç doldurmuştu. Tarihi Van mitingi herkesi çok şaşırtan ve bizleri de çok mutlu eden bir görüntüydü”

“21 YIL SONRA VAN’DAN ENAZ 2 MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ”

Program sunucusu Gürkan Hacır, Van’daki kalabalığın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy oranında yansımasının olacağını ancak Milletvekili seçimlerine yansıyacak mı? Sorusuna ise Çiçek şu cevabı verdi. “Sahada yapılan anketlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na destek yüzde 85 oranında gözüküyor. Van’da 21 yıllık süre içinde iki kutuplu bir siyaset var. HDP ile Ak Parti arasında sıkışmış ‘Dar alanda paslaşmalar’ diyebileceğimiz bir siyasi yapı var. CHP olarak bizim amacımız bu ikili yapıyı kırabilmek ve üçüncü bir yol açabilmek. Mutlaka bu yolu açmamız gerekiyor. Türkiye genelinde yapılan son anketlere bakıyorum. CHP’nin Van’daki durumu pek yansımıyor ama TELE1 aracılığıyla bunu çok net bir şekilde söylüyorum. CHP Van’da 2 milletvekilini çıkaracak oy oranına ulaştığını ve 3’ncü milletvekilini çıkarmak için zorladığını söyleyebilirim. Van’da son olarak 3 Kasım 2002 seçimlerinde HDP yüzde 10 barajını aşamayınca CHP yüzde 5’lik bir oy oranı ile 1 milletvekili çıkarmıştı. 21 yıl sonra inşallah Van’dan CHP olarak enaz 2 Milletvekili çıkaracağız” değerlendirmesinde bulundu.

 

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.